30-08-06

Passendale 30-08-06 Op en Rond Passendale Drevetrotters Zonnebeke 18,7km

Wandelen in Passendale (Zonnebeke) is wandelen in de geschiedenis van ons vaderland. De herinneringen aan onze geschiedenisboeken zijn nooit ver weg als we de eerste lus maakten naar het Brits militair kerkhof "Tyne Cot Cemetery" met 11.956 zerken van gesneuvelden in WO I. Een mens werd er even stil van. Aan de ingang zie je Britse toeristen stoppen om een kijkje te nemen naar hun "helden".

De tweede lus was een groenere lus rond Passendale met de prachtige kerk die je nooit uit het oog verloor. Op deze lus zagen we de kaasfabriek van Passendale.

De derde lus stond meer in het teken van de landbouw. Langs de akkers waarop boeren druk in de weer waren om hun oogst binnen te halen en velden met kudden schapen en koeien,...

Het was mooie wandeling doorheen het vlakke landschap met de zon op ons die meer dan deugd deed !

 

 


Meer info op :
- http://users.myonline.be/drevetrotters/
- http://www.westhoekjes.be/nederlands/wereldoorlogbegraaf_...
- http://www.inflandersfields.be
- http://www.zonnebeke.be/

20:16 Gepost door kristel warrot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-06

Woensdrecht (NL) 26-08-06 Brabantse Wal Wandeldag De Wandelende Krabben 21km

Vandaag wandelden wij de grens over in Woendrecht. Een wandeling georganiseerd door de Wandelende Krabben (Bergen op Zoom) met start in hartje Woensdrecht. Van daaruit ging het door bossen naar Hoogerheide en Huijbergen met prachtige stukken natuur in de Staartse Duinen (uitloper van de Kalmthoutse Heide). Het was een aangename wandeling die we zeker nog eens gaan overmaken in de toekomst !

 

 

 

Meer info op :
- http://www.dewandelendekrabben.nl/
- http://www.woensdrecht.nl

10:45 Gepost door kristel warrot in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-06

Ronse 20-08-06 35e Mars der Vlaamse Ardennen VLAM Ronse 21,9km

Mijn vorig verslag begon ik met "als twee loze vissertjes..." en volgens mij zat ik vandaag nog steeds in dezelfde boot. Aan de start was het nog vrij droog maar hoe meer ik stapte, hoe donkerder het werd.

De start van de 35ste Mars der Vlaamse Ardennen lag in het KSO Glorieux te Ronse en net de hoek om lag meteen het groen klaar samen met de eerste helling van de dag. Eenmaal boven waren de kuiten goed opgewarmd voor een tocht met hellingen, bos, veldstroken,... Net voor Louise-Marie (een gehucht) begonnen de eerste druppels te vallen maar gelukkig hielden de bomen van het Muziekbos mij nog wat droog. Na de rustpost in Louise-Marie ging de tocht verder (nu wel met regen) door het Muziekbos via de zijkant van de Kanarieberg en de Fiertel richting Ellezelles om zo terug te keren naar de voet van de Kanarieberg. Na de tweede rustpost (na 14,5km) en eindelijk een streepje zon wandelden we richting Ter Guchten en via een wandelpad (vroeger de oude spoorlijn Ronse-Flobecq/Vloesberg) keerden we terug naar het centrum van Ronse. Via de St-Hermeskerk en de crypte, een doortocht door het textielmuseum en de Hoge Mote werden de laatste honderden meters afgelegd.

 


Hun seizoen is ook aangebroken : de vlierbessen. Een beetje zuur van smaak maar best lekker !


Meer info op :

- http://www.vlamronse.be/    (wandelclub Vlaamse Ardennen Marcheerders)
- http://www.ronse.be/

16:50 Gepost door kristel warrot in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |